Jelle over afstuderen bij VIRO – Leerzaam, afwisselend en gezellig

Ik ben Jelle Eigenraam, 22 jaar en ik woon mijn hele leven al in Vlaardingen. Ik studeer Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam en ik heb VIRO leren kennen via de stagemarkt.

VIRO sprak mij aan vanwege de zeer diverse werkzaamheden. De keuze om vanaf 29 januari 2019 op de afdeling Plant Design van vestiging Vlaardingen te gaan afstuderen was snel gemaakt.

Ik ben bezig met een afstudeeropdracht voor de opleiding AD-Engineering. De opdracht betreft het standaardiseren van een LNG-installatie van een klant. Het is een leuke opdracht met veel uitdaging. Standaardiseren leer je niet op school en is daarom helemaal nieuw voor mij. Samen met het gegeven dat LNG een duurzame brandstof is, maakt dat ik dit een erg interessante opdracht vind. De afdeling Plant Design is een kleine, maar gezellige afdeling met behulpzame collega’s. Bij vestiging Vlaardingen zitten nu nog alle afdelingen op dezelfde etage waardoor je makkelijk met iedereen contact hebt. Als het mooi weer is gaat er altijd wel een groep collega’s buiten een rondje lopen en als je wilt kun je zo aansluiten.

Wat mij daarnaast ook erg aanspreekt is de gezelligheid. Als er bijvoorbeeld iemand jarig is vieren we dit met z’n allen in de kantine. De jarige regelt dan een traktatie en nodigt iedereen uit voor een stukje taart of iets anders. In de tijd dat ik nu bij VIRO ben is er al vijf keer getrakteerd op taart en één keer op KFC. Dit alles maakt dat ik me erg prettig voel bij dit bedrijf. De sfeer is heel ongedwongen en iedereen is bereid om je te helpen. Na mijn stage ga ik nog verder studeren aan de Hogeschool Rotterdam. Ondanks dat ik het eerste half jaar voltijds naar school ga, hou ik zeker de optie open om na dat half jaar terug te keren naar VIRO om mijn studie duaal voort te zetten.