Robbert Nienhuis over veelzijdig afstuderen bij VIRO

Ik ben Robbert Nienhuis, 27 jaar en voor het afronden van mijn Master Technische Bedrijfskunde ben ik sinds eind januari bezig met een veelzijdig design project bij VIRO vestiging Groningen. Tijdens mijn stageperiode ben ik bezig met het herontwerpen van een universele installatietool die windturbinebladen op grote hoogtes kan krijgen. Door in dit project meerdere fases te doorlopen kijk ik mee in de keuken van verschillende afdelingen binnen VIRO. Vanaf dag één werd ik uitgedaagd om mijn kennis te verbreden buiten het bereik van mijn eigen opleiding.

Ik ben dan ook positief verrast door de begeleiding binnen het bedrijf en de hoeveelheid kennis en er is veel mogelijk.

De insteek van een design project is natuurlijk tweeledig, naast het afronden van je studie kom je ook in aanraking met het bedrijfsleven. Dit helpt enorm bij het linken van theoretische kennis met de praktijk en geeft je ook een goed inzicht in wat je later graag wil gaan doen. Binnen VIRO vestiging Groningen, met een relatief jonge groep engineers, staat deze ontwikkeling ook centraal. Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en er veel is mogelijk. Wat mij vooral opvalt is dat hier erg flexibel mee wordt omgegaan. De focus ligt op wat jij graag wil en wat je goed kan, hierbij biedt VIRO net dat stapje extra zodat je kan excelleren.

Naast ontwikkeling op professioneel vlak is er natuurlijk ook ruimte voor gezelligheid. Vanaf het begin kun je meedoen met de verscheidene activiteiten die worden georganiseerd. Dit varieert van mountainbiken tot een bordspelavondje. In de pauze is er ook ruimte om te pingpongen met je collega’s. Dit alles zorgt voor een gezellige sfeer waarin veel mogelijk is en waar je veel kan leren. Lijkt je dit nou echt wat voor jou, kom gerust eens langs voor een potje pingpong!