Jeroen Brouwer over het werken bij VIRO

Tijdens mijn studie Werktuigbouwkunde aan de HAN in Arnhem heb ik in het derde jaar van mijn opleiding een half jaar stage gelopen bij VIRO vestiging Arnhem. Ik heb voor VIRO gekozen omdat het een ingenieursbureau is dat een uitgebreid dienstenpakket biedt en veel kennis en expertise in huis heeft (Product Engineering, Machinebouw en Industriële Projecten). Ik heb VIRO leren kennen tijdens een bedrijvenmarkt op de HAN. Hier hebben ze een aantal projecten laten zien uit de verschillende toepassingsgebieden. Dit heeft mij nieuwsgierig gemaakt en heb ik meer projecten op hun website bekeken. Vervolgens heb ik geïnformeerd naar de mogelijkheden voor een stageplek.

Tijdens mijn stage heb ik de opdracht gekregen om voor een klant een nieuwe groepsfiets te ontwerpen. Een ontzettend leuke opdracht omdat ik de kans kreeg om het project van het begin tot het einde mee te maken. Van de eerste ideeën tot een prototype. Dit komt vaker voor binnen VIRO: vanuit de vraag van de klant tot een eindoplossing komen.

Samen met collega’s heb ik naar oplossingen en mogelijkheden gezocht. Ik heb met veel plezier aan deze opdracht gewerkt, de collega’s waren erg behulpzaam en dachten goed met me mee. Vanuit VIRO kreeg ik alle mogelijkheden en tools aangereikt om dit project uit te voeren. Daarnaast mocht ik ondersteunend werk doen voor een reuzenrad dat gaat draaien op een kermis. Met de kennis vanuit de HAN kon ik hier goed mee helpen. Het leuke is dat binnen VIRO een breed scala aan opdrachten voorbij komt. Alles binnen de Werktuigbouwkunde is terug te vinden op de afdeling Machinebouw. Ik heb tijdens deze stage met veel plezier en enthousiasme gewerkt.

De begeleiding was top. Ik heb deze periode veel mogen leren. VIRO heeft met me meegedacht om al mijn leerdoelen aan bod te laten komen tijdens de stage. Ik heb VIRO ervaren als een professionele werkgever richting de medewerkers maar zeker ook richting de stagiairs.

Deze periode was heel leerzaam, het constructief rekenen en mijn tekenvaardigheden zijn flink verbeterd. Aangezien de projecten een duidelijke deadline hadden, heb ik er ervaren hoe je goed leert plannen en te overleggen met opdrachtgevers, projectleiders en klanten. Om echt deel te zijn van een organisatie heb ik als zeer prettig ervaren. Ik ben om deze reden dan ook teruggegaan om als medewerker aan de slag te gaan.

Op dit moment ben ik bezig met het ontwerpen van een tool voor een klant. Vanuit de vraag mag ik oplossingen bedenken om de medewerkers te ondersteunen bij de assemblage. Samen met de projectleiders van VIRO heb ik deze opdracht opgepakt. Opnieuw een erg leuke opdracht waaraan ik heel toepassingsgericht kan werken. VIRO is een fijne, professionele en deskundige werkgever waar ik met veel plezier werk.