Kay Wilmsen over het werken bij VIRO

Na het afstuderen aan de HTS Autotechniek in Arnhem, ben ik direct bij VIRO aan het slag gegaan. Ik had toen geen voorkeur voor specifieke bedrijven of producten behalve dat ik uiteraard wel in de automotive wilde werken.

In de laatste weken van mijn studie heb ik  diverse gesprekken gehad met uitzendbureaus en recruiters. VIRO viel mij op omdat daar direct duidelijk was dat ik meteen aan de slag kon. Ze hebben zelf intern projecten waarin ik mijzelf verder kan ontwikkelen en het is ook  mogelijk om gedetacheerd te worden.

Omdat VIRO voor verschillende bedrijven werkt geeft het mij de mogelijkheid om in verschillende “keukens” mee te kijken en mijzelf te ontwikkelen in de richting die het beste bij mij past. Dit was dan ook de belangrijkste reden om voor VIRO te kiezen.

Inmiddels werk ik hier al 6 jaar en als ik terugkijk op deze periode is er een aantal redenen waarom ik bij VIRO ben blijven werken.

Allereerst was het altijd mogelijk om mijzelf te kunnen blijven ontwikkelen. Op momenten dat ik merkte dat mijn leercurve stagneerde of er te weinig uitdaging was heb ik hier altijd goed over kunnen praten en werd er geluisterd en concreet gezocht naar een oplossing. Zo ben ik bijvoorbeeld na twee jaar detachering bij DAF teruggekomen op de vestiging in Echt om mijzelf te ontwikkelen in de functie van projectleider. De reden hiervoor was dat de werkzaamheden voor mij niet meer uitdagend genoeg waren en er geen perspectief op verbetering was.

Ook heb ik bij allerlei verschillende bedrijven gewerkt en heb diverse werkwijzen gezien. In plaats van zes jaar bezig te zijn geweest met één product, productgroep of werkwijze heb ik brede kennis opgedaan bij diverse bedrijven. Ik heb onder andere gewerkt aan vrachtwagens, trailers, landbouwmachines en een veegmachine. Daarbij heb ik gewerkt aan motoren, motor-aanbouwdelen, frames, wielophangingen, remmen en cabine(-delen). Mijn werkzaamheden kunnen ook in verschillende productgroepen ingedeeld worden zoals gietdelen, plaat-/zetwerk, lassamenstellingen en kunststofdelen.

Ten slotte word ik gewaardeerd en gerespecteerd door mijn collega’s. Als ik mijn ervaringen vergelijk met verhalen uit mijn omgeving vind ik dat binnen VIRO heel respectvol en prettig met elkaar omgegaan wordt. Ongeacht op welk niveau in de organisatie respecteert men elkaar en er wordt naar elkaar geluisterd. Ik kan met mijn vragen/problemen terecht bij mijn directe collega’s maar ook bij mijn leidinggevende  zonder dat ik het gevoel krijg dat ik daar een “drempel” voor over moet.

Samenvattend zijn voor mij dus ontwikkeling, uitdaging, afwisseling, waardering en respect de belangrijkste punten waarom ik het werken bij VIRO interessant en prettig vind.